Știrile zilei de4 decembrie 2022

Bărbat de 54 de ani, împuşcat accidental la o partidă de vânătoare de mistreţi

Un incident tragic s-a petrecut în prima parte a zilei de duminică, 4 ianuarie 2015, pe raza satului Poiana Negrii, în zona Glicu. Conform unui comunicat de presă al IPJ Suceava, Gheorghe Gâză, din comuna Dorna Candrenilor, în vârstă de 54 de ani, a fost împuşcat accidental de un alt vânător în timpul unei partide ilegale de vânătoare de mistreţi, desfăşurată pe fondul de vânătoare Negrişoara, bărbatul fiind omorât pe loc.

Conform înregistrărilor, apelul către Serviciul Naţional de Urgenţă 112 a fost efectuat la ora 12:54, la faţa locului deplasându-se atât poliţişti ai municipiului Vatra Dornei, cât şi reprezentanţi ai Serviciului Specializat de Arme şi Muniţii din cadrul IPJ Suceava. Anchetatorii au precizat că incidentul a avut loc în timpul unei vânători de mistreţi autorizată de către Asociaţia Judeţeană Vânătorul şi Pescarul Suceava, prin Clubul de Vânătoare Vatra Dornei, la data de 29 decembrie 2014 pentru un grup format din 13 vânători, însă pentru ziua de 2 ianuarie 2015 şi nu pentru cea de 4 ianuarie, atunci când a avut loc nefericitul accident.

Cercetările făcute de anchetatori arată că a fost cu adevărat vorba de un accident de vânătoare. Mai mult de atât, anchetatorii bănuiesc că bărbatul ucis a părăsit linia de tragere a grupului şi a pătruns în zona de bătaie a armelor, fiind lovit de un glonţ tras de unul dintre colegii acestuia, suspect de împuşcarea accidentală fiind Claudiu Gheorghe Racz, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Vatra Dornei.

Conform declaraţiilor date de persoanele din grupul de vânători, ei au revenit fără acordul scris sau verbal al gestionarului fondului de vânătoare pentru a identifica şi captura un mistreţ rănit în timpul partidei de vânătoare din data de 2 ianuarie. Poliţia a deschis pe numele lui Claudiu Gheorghe Racz un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, ancheta fiind preluată de către un procuror criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *