Vatra Dornei va găzdui a cincea etapă a Cupei Mondiale la Sanie pe Pistă Naturală

scris de Ciprian Pardău
în Sport
1 ian. 2015
1 ian. 2015, ora 10:01

Municipiul Vatra Dornei va găzdui, pentru al treilea an consecutiv, o etapă de Cupă Mondială de Sanie pe Pistă Naturală. Competiţia va fi organizată între 29 ianuarie şi 1 februarie 2015, cu o lună mai repede faţă de anul trecut, pentru a nu se ajunge în situaţia în care vremea să se încălzească şi să degradeze starea pârtiei, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

sanie_1

fotografie de Ciprian Pardău / Orion Media Vatra Dornei

Ca şi în 2014, cea de-a cincea etapă a Cupei Mondiale la Sanie pe Pistă Naturală se va ţine pe Pârtia Bucovina, situată între două dintre cele trei pârtii de schi ale municipiului, şi anume între Pârtia Veveriţa şi Pârtia Parc. Directorul Clubului Sporturilor de Iarnă, Octavian Pungovschi, ne-a asigurat că au fost luate toate măsurile de precauţie pentru ca etapa să se desfăşoare în condiţii foarte bune:

”Avem mare noroc cu zăpada care a căzut în ultimele zile peste gheața pe care am reușit să o facem. Mai mult de atât, vom avea plăci de gheaţă ce vor fi aşezate pe porțiunile de frânare și pe mijlocul virajelor, iar restul traseului va fi asigurat cu tunurile de zăpadă. Sunt convins că la această etapă de Cupă Mondială vor fi prezente ţările înscrise în competiţie cu pretenții și şanse la medalii, care bifează fiecare etapă.”

Restul declarațiilor pot fi ascultate în cadrul ediției din 12 ianuarie a emisiunii de radio ”Telefonul zilei”, realizată de Mihai Cioată:

Mai mult, Clubul Sporturilor de Iarnă va avea şi anul acesta sportivi înscrişi în competiţie, cel puţin trei sănieri, membri ai lotului naţional, reprezentând România şi, implicit, municipiul Vatra Dornei.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.