Orion ZOOM: Ştirile zilei (31.12.2014)

scris de Redacţia
31 dec. 2014
31 dec. 2014, ora 9:32

Temperaturi de până la -25 de grade în toată ţara

Meteorologii au emis o avertizare conform căreia, începând cu seara zilei de marţi şi până în dimineaţa zilei de vineri, vremea va fi geroasă, cu temperaturi cu mult sub zero grade. Minimele coboară sub -15 grade, iar în unele zone chiar sub -25 de grade. Maximele nu vor fi pozitive, situându-se între -10 şi 0 grade.

În această dimineaţă, la Întorsura Buzăului s-a înregistrat o temperatură de -31 de grade. Temperaturi scăzute şi ger se anunţă şi pentru noaptea de Revelion, -23 de grade fiind prevăzute pentru Braşov şi majoritatea staţiunilor montane, fiind cel mai friguros Revelion din ultimii 50 de ani. (sursa)

Statele Unite vor staţiona vehicule de luptă şi batalioane de recunoaştere în Europa

General-locotenentul Ben Hodges, comandantul forţelor armate americane în Europa, a declarat că Washingtonul doreşte să staţioneze în România, Polonia sau ţările baltice, până la finalul lui 2015, echipamentul militar necesar pentru formarea uni brigade solide de consolidare a Europei de Est, dacă va exista interes strategic şi va fi acceptată staţionarea pe aceste teritorii. Vorbim de 160 tancuri de tip M1, vehicule de luptă de tip M2 Bradley şi 24 piese de artilerie cu autopropulsie, dar şi de trei batalioane şi un escadron de recunoaştere, sedii pentru artilerie şi ingineri militari.

SUA sunt motivate de posibilitatea ca în primăvară, separatiştii proruşi din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă, în contextul în care Rusia neagă că ar fi implicată în conflictul ucrainean. Întregul echipament militar va fi utilizat în antrenamentele forţelor americane, dar şi în cadrul unor eventuale intervenţii în Ucraina. (sursa)

O familie din Vatra Dornei, rănită într-un accident rutier

Duminică, în jurul orei 15:30, cei patru membri ai unei familii din municipiul Vatra Dornei au fost răniţi uşor într-un accident auto, produs pe DN 17, într-o curbă deosebit de periculoasă, pe raza comunei Pojorâta. Din datele oferite de Poliţie rezultă că Stelică Jitaru, de 33 de ani, din Vatra Dornei, a abordat virajul cu viteză nepotrivită şi a intrat pe contrasens, ajungând în coliziune frontală cu o maşină ce circula regulamentar, condusă de un şofer din capitală.

În urma accidentului, bărbatul de 60 de ani, tânăra de 24 de ani şi două fete minore, una de 10 ani şi una de 16 ani, toţi pasageri ai primului autovehicul, au fost transportaţi la spital. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. (sursa)

Un tânăr din Vatra Dornei, arestat la cererea autorităţilor germane

În baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile germane pentru infracţiuni contra proprietăţii, un tânăr din municipiul Vatra Dornei a fost reţinut în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Conform datelor oferite de Poliţie, Paul Postiniuc, de 28 de ani, a fost arestat miercuri, 23 decembrie, sub acuzaţia de furt de bunuri din mai multe magazine de pe teritorul Germaniei, fără a le achita, provocând o pierdere de circa 1.000 de euro. (sursa)

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.