Orion ZOOM: Ştirile zilei (28.12.2014)

scris de Ciprian Pardău
28 dec. 2014
28 dec. 2014, ora 10:01

Ministerul rus al Apărării, îngrijorat de consolidarea NATO în România şi Polonia

Ministerul Apărării se arată îngrijorat de intensificarea activităţilor NATO la graniţele Rusiei şi de consolidarea potenţialului militar în ţările baltice, România, Polonia şi Bulgaria. Anatoli Antonov, adjunctul ministrului Apărării, a declarat că numărul tancurilor prezente în Europa este în creştere, iar activitatea aviatică a Alianţei Nord-Atlantice a crescut semnificativ, depăşind 3.000 de curse la graniţele Rusiei. Zborurile de recunoaştere deasupra mărilor Baltică şi Barents au crescut şi ele la 480 în 2014, faţă de cele 258 din 2013. (sursa)

Minoră de 17 ani, din judeţul Suceava, dată dispărută

Elena Loredana Alexoaia, domiciliată în comuna Mălini, este căutată de Poliţie după ce în noaptea de 20/21 decembrie a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. Fata are 1.60 m, cca 60 kg, ochi căprui, păr şaten, tuns la nivelul umerilor şi faţă ovală. Ca semn distinctiv, prezintă pe obrazul drept o aluniţă. În cazul în care deţineţi informaţii utile, sunteţi rugaţi să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau numărul special pentru copii dispăruţi 116.000. (sursa)

Un avion al Air Asia, cu 162 persoane la bord, a dispărut

Un avion al companiei malaysiene Air Asia, de tip Airbus A320-200, a dispărut în această dimineaţă de pe radarele companiei, între Indonezia şi Singapore. Din datele oferite presei până acum, la bordul aeronavei se află 162 de persoane, printre care 16 copii şi un bebeluş, iar pilotul ar fi cerut să devieze de la planul de zbor ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile. Anul 2014 reprezintă un an negru pentru aviaţia malaysiană, după pierderea a altor două aeronave. La 8 martie, un avion cu 239 de persoane la bord dispărea după decolarea de la Kuala Lumpur, nefiind găsit nici în momentul de faţă. La 17 iulie, un avion cu 298 de persoane la bord exploda în aer în spaţiul aerian al Ucrainei. Avionul asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, iar la bordul acestuia se aflau, printre alţii, 193 de cetăţeni olandezi. (sursa)

Se schiază pe pârtiile din Valea Prahovei, Bâlea Lac şi Păltiniş

Sute de turişti au ales să îşi petreacă sfârşitul de săptămână în staţiunile de pe Valea Prahovei, acolo unde ninge linştit încă de sâmbătă, iar stratul de zăpadă naturală depăşeşte 20 de centimetri. Şi judeţul Sibiu are pârtiile funcţionale, unde stratul de zăpadă atinge aproape un metru la Bâlea Lac şi trece lejer de 30 de centimentri la Păltiniş. Circulaţia rutieră pe DN1 s-a desfăşurat cu dificultate, din cauza numărului mare de turişti ce au ales să petreacă weekendul la schi, dar şi a stratului de zăpadă ce s-a aşternut pe carosabil. (sursa)

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.