Astăzi20 ianuarie 2021

Balul Bobocilor la Liceul „Vasile Deac”

Istoria balurilor bobocilor de la Vatra Dornei a marcat vineri, 14 noiembrie, o premieră: organizarea primului bal de la „Vasile Deac” în sala Casei de Cultură „Platon Pardău”, cu participarea unui invitat special. Și pentru că o astfel de premieră avea nevoie de un invitat pe măsură, organizatorii l-au adus pe Dorian Popa.

balVD_6

Actor de televiziune, compozitor, dansator și cântăreț, Dorian a devenit cunoscut în 2011, odată cu apariția sa în serialul „Pariu cu viața”, alături de colegii săi din „Lala Band”, unde l-a interpretat pe Andrei Anghel. Idol al tinerei generații, Dorian a acceptat imediat invitația, ba mai mult și-a manifestat chiar dorința de a fi mebru al juriului concursului.

Participanții de anul acesta au fost Camelia Iordache și Alin Brașovanu, Ramona Comaroschi și Vasile Ioniță, Crina Cezara Savu și Denis Atodiresei, Ana Maria Odochian și Andrei Rusu, Alina Covaci și Andrei Ungureanu, Alexandra Dranca și Cosmin Ghiba, Diana Vleju și Cosmin Chiforescu, cu toții intrând în scenă cu un dans-sincron realizat pe piesa „Bailando”, a lui Enrique Iglesias. Prezentatorul evenimentului a fost și anul acesta Doru Bighiu, de la ORION FM, cel mai ascultat radio din Vatra Dornei, fiind și de această dată partener media unic al evenimentului care a adunat peste 300 de spectatori în sala mare a Casei de Cultură.

balVD_1

Pe tot parcursul concursului, Doru a dialogat cu Dorian Popa, artistul având mereu la masa juriului un microfon deschis. Alături de Dorian, în juriul ediției de anul acesta s-au mai aflat şi primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Deac”, Iulia Usatiuc, consilierul educativ al liceului, Mihaela Aicoboae, în timp ce, din partea organizatorilor, în juriu s-au aflat Miss Boboc 2011, Valentina Lostun (a XI-a F) și Silviu Mardari din a X-a D.

Revenind la desfășurător, după dansul de introducere, ca o predare simbolică a ștafetei, Mădălina Rusu (Miss 2013) a interpretat „Stay”, o piesă a Rihannei, următoarea probă din concurs fiind cea de prezentare. În versuri sau în cântec, simplu sau unul pe celălalt, bobocii s-au prezentat cum au știut ei mai bine, reușind să impresioneze în dese rânduri prin originalitate, carismă sau chiar prin micile stângăcii. Alte momente artistice, în afara concursului, au fost semnate de căte Mister Boboc 2012, Adrian Sidor, cel care le-a adus aminte colegilor de piesa de la BUG Mafia, care l-a făcut celebru în urmă cu doi ani. La rândul său, Ciprian Țarcă a interpretat o piesă de la Tinu Vereșezan, denumită „Dragostea bunicilor”.

balVD_3

La proba de aptitudini, bobocii de la „Vasile Deac” s-au întrecut în momente care mai de care mai apreciate, mulți alegând să facă scenete sau stand-up (Camelia Iordache, Alin Brașovanu, Ramona Comaroschi, Denis Atodiresei, Crina Cezara Savu, Andrei Rusu, Andrei Ungureanu, Cosmin Chiforescu), să danseze (Ana Maria Odochian – dans țigănesc, Alina Covaci – vals, Alexandra Dranca – street dance) sau să cânte, și aici fiind apreciați de către Dorian Popa (Vasile Ioniță, Cosmin Ghiba, Diana Vleju). De altfel, și interpretarea impecabilă a piesei „E prima oară” a Kameliei i-a adus Dianei Vleju titlul de Miss Boboc, în timp ce la băieți s-a impus carismaticul Alin Brașovanu.

Ultima probă, cea surpriză, i-a pus pe finaliști în fața unei provocări inedite. Băieții au stat cu mâinile la spate și au cautat cu gura un inel într-o farfurie cu frișcă! Apoi, când l-au găsit, tot cu gura, au fost nevoiți să i-l pună partenerei pe deget! Totul într-un minut. Fetele, ținând în gură o riglă pe care era așezat un pahar cu apă, au trebuit să care, tot într-un minut, cât mai multe pahare pentru a umple un bol! Evident că efectul asupra spectatorilor a fost cel scontat de către organizatori. Ultima probă a fost cea de dans.

„A fost un efort mare, dar s-a meritat. Toți ne-au felicitat pentru ce a ieșit și sper să reușim să permanentizăm orgaznizarea la acest nivel și pentru edițiile următoare. Îi felicit pe copii pentru ce au realizat și au demonstrat că nu sunt cu nimic mai prejos decât alții. Din inimă le mulțumim sponsorilor și Primăriei pentru că au făcut posibil evenimentul nostru. Mulțumiri speciale domnului primar pentru sprijin și pentru că ne-a onorat cu prezența”, ne-a declarat Mihaela Aicoboae, profesor coordinator al comitetului de organizare.

La final, Dorian Popa le-a oferit celor prezenți un recital din care nu au lipsit piesele proprii, cele din serialele în care a jucat, precum și cele mai cunoscute hituri internaționale.

balVD_2

La final, a cântat împreună cu Mădălina Rusu (Miss 2013) și proaspăta câștigătoare, Diana Vleju, piesa „Stay” de la Rihanna, fetele fiind foarte emoționate de ipostaza surpriză în care s-au aflat. Premiile de popularitate s-au îndreptat anul acesta către Alexandra Dranca și Andrei Rusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.