Știrile zilei de30 noiembrie 2021

In memoriam: Elena Roşu

elena_rosu

Știam cu toții că profesoara Elena Roșu se luptă de peste doi ani de zile cu o boală cumplită, însă, deși ne spunea adesea că se bucură de fiecare zi de viață pe care i-o dă bunul Dumnezeu, apropiații doamnei au fost devastați de despărțirea de ea. Într-o intervenție radiofonică, părintele Marius Magherca a scos în evidență lupta pe care a dus-o doamna profesoară, precum și incredibila putere pe care i-a dat-o Dumnezeu de a o duce la capăt.

Dacă mântuirea vine și prin suferință, atunci Lili, așa cum îi plăcea s-o apelăm, s-a mântuit. S-a mântuit încă din timpul vieții, prin credința ei profundă că suntem aici pentru a dărui. Iar Lili la asta s-a priceput cel mai bine. Și-a dăruit cea mai mare parte a sufletului ei elevilor, însă și Mihai, Ioana, Bondo și Ionuț, adică soțul, copiii şi nepoțelul, cel care pare să-i fi dat rațiunea și puterea de a trăi în ultimii ani de viață, s-au bucurat de iubirea și de felul ei minunat de a fi. Lili a fost un om luminos, și n-o spun doar eu care i-am fost elev, coleg, apoi prieten, ci toți cei care au cunoscut-o. Un om care trece cu atât de mult umor prin viață, pe care nu-l părăsește zâmbetul nici o clipă, nu poate fi decât un om bun.

Și asta a și fost Lili, un om bun, cu foarte mult umor și bună dispoziție. Nu cred că a existat vreodată un elev care să se fi inhibat în fața doamnei profesoare, care s-o fi urât sau măcar să se fi supărat pe ea. Nu avea cum și nu avea de ce. Lili a avut calea ei de cunoaștere a lui Dumnezeu. Părintele Magherca povestea cum, în timpul unei probe orale la bacalaureat, în timp ce stăteau amândoi în fața sălii de examen, doamna profesoară avea mai mari emoții și se consuma mai mult decât părintele pentru fratele acestuia. Trăirea aceasta pentru alții a fost bunul ei cel mai de preț. Nu țin minte s-o fi auzit vreodată judecând pe cineva, bârfind, aruncând cuvinte grele, indiferent de loviturile pe care mulți i le-au dat. Să treci astfel prin viață implică o calitate pe care majoritatea oamenilor nu o au. Iar Lili a avut-o din plin.

Reacțiile foștilor elevi, ale colegilor, ale tuturor celor care au cunoscut-o la aflarea veștii că Lili a făcut „trecerea” către o nouă stare a sufletului spune multe despre ce a însemnat dumneaei pentru noi toți. Lili și-a împlinit destinul și ne-a ajutat și pe mulți dintre noi să facem la fel. Să te odihnească bunul Dumnezeu, și-ți mulțumim că ai făcut parte din viețile noastre!

3 comentarii publicate:

  1. Florin

    Astazi ar fi trebuit sa-ti spun LA MULTI ANI,nu mai am cui…Ma rog in continuare pentru linistea sufletului tau si-l implor pe Dumnezeu sa-ti ocroteasca família!Ce bine c-ai fost,Lili!

  2. Florin

    Il rog pe bunul Dumnezeu sa aiba grija de sufletul tau minunat si sa-ti ocroteasca família!Iti multumesc c-ai existat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.