Astăzi5 decembrie 2020

Grupul Vatra Dornei Tineret a demarat campaniile umanitare de final de an

vdt_2

La finalul săptămânii trecute, membrii grupului Vatra Dornei Tineret (VDT) au inițiat două noi acțiuni umanitare, demarând astfel campaniile de final de an. Primul beneficiar al ajutoarelor, constând în haine și alimente, a fost Angelin, un elev de 16 ani, pasionat de pictură, membrii grupului fiind impresionați de perseverenţa sa în dezvoltarea talentului artistic, în ciuda ușoarelor deficiențe psihice. Părăsit încă de mic de mamă, Angelin este elev în clasa a X-a a Liceului Tehnologic „Vasile Deac”, fiind întreținut de bunică din pensia mică și din puținii bani pe care tatăl îi câștigă din diferite munci ocazionale. Nu sunt, însă, deloc suficienți pentru traiul de zi cu zi și pentru medicamentele bunicii și ale lui Angelin. Astfel că, uneori, băiatul mai lipsește de la școală pentru a munci cu ziua pentru a-și procura cele necesare pentru desen.

„Am găsit o familie foarte primitoare, care, în ciuda posibilităţilor financiare, avea o curte şi o casă foarte îngrijită. Ne-am dat seama că sunt oameni harnici, gospodari și am decis ca și pe viitor să îl mai ajutam pe Angelin cu tot ce vom putea pentru a-şi dezvolta talentul artistic, iar în curând vom aduce și nişte lemne de foc”, ne-a declarat Magda Tomescu, coordonatoarea acestui caz.

Al doilea caz de care s-au ocupat membrii grupului VDT, a fost cel al unei familii de bătrâni din comuna Neagra Şarului, familia Aioanei. Cei doi locuiesc nu foarte departe de centru, într-o casuţă sărăcăcioasă cu două camere. Nu au apă şi nici curent electric. Bătrânul, de 78 de ani, cară zilnic apă dintr-un pârâu din spatele casei, neavând nici o sursă de venit. Soția sa are 76 de ani și este imobilizată la pat de 2 ani. Tinerii au povestit cu bătrâneii și au rămas impresionați de situația lor, hotărând să revină cu medicamente și alimente, dar să-i și ajute la treburile casnice.

„A fost impresionant, mai ales pentru cei mai noi membri ai grupului, și ne-am promis să revenim!”, a completat Andreea Andrei, cea care s-a ocupat de acest caz.

Membrii grupului Vatra Dornei Tineret vor să mulțumească tuturor persoanelor care le sunt alături de fiecare dată şi celor care le-au trimis bani din străinătate pentru toate cazurile pe care le-au avut până acum.

„Sperăm ca, odată cu obținerea statutului juridic de organizație non-guvernamentală, să reușim să ne implicăm și mai mult în activitatea de voluntariat și în acțiunile umanitare. Pregătim și un eveniment caritabil în luna decembrie, pentru care suntem pe ultima sută cu pregătirile”, ne-a declarat, la rândul său, Andreea Lăcustă, vicepreședinte VDT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.