Astăzi13 august 2020

Andrei Leancă a alergat accidentat la Campionatul Balcanic de Cros

În ziua de sâmbătă, 8 noiembrie 2014, în oraşul Darica, din Turcia, a avut loc Campionatul Balcanic de Cros, în cadrul căruia au alergat şi trei sportivi suceveni, membri ai lotului României, şi anume Andreea Gabriela Doroftei, de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Andrei Rusu, de la CSS Rădăuţi, şi Andrei Leancă, de la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei.

Echipa României la feminin a reuşit să câştige titlul balcanic, iar la proba destinată junioarelor I, toate locurile podiumului au fost ocupate de românce. La băieţi, titlul balcanic a fost obţinut de echipa Turciei, în timp ce echipa României a câştigat medalia de argint. Reprezentativa Bulgariei a urcat pe locul al treilea.

turcia_leanca

În seara de dinaintea cursei, sportivul dornean Andrei Leancă a suferit o accidentare, căzând în baie şi lovindu-se destul de grav sub genunchiul drept. Ca urmare, acesta a fost transportat la spitalul din localitate pentru investigaţii. Doctorul lotului României, Titi Daniel, s-a ocupat de sportiv întreaga noapte, făcându-i infiltraţii şi masaje, în speranţa atenuării durerilor şi posibilităţii ca sportivul să poată lua startul competiţiei.

„Deși a avut dureri, Andrei a continuat cursa până la capăt, și astfel a punctat decisiv pentru echipa României. La această medalie de argint meritul este al domnului doctor Titi Daniel, care s-a ocupat special după accidentarea lui Andrei și l-a pus pe picioare cu infiltrații și masaj”, a explicat Cristian Prâsneac, antrenorul sportivului dornean.

Ca urmare a acestei prestaţii, cei trei sportivi suceveni au mari şanse să participe la Campionatul European de Cros, ce va fi găzduit de Bulgaria în data de 14 decembrie.

Andrei Leancă a venit după un loc III la individual, obţinut pe 25 octombrie la Băile Felix, unde a participat la Campionatul Naţional de Cros. Din cele 15 echipe participante, cea a CSM Vatra Dornei a reuşit să urce pe locul al doilea al podiumului, pe primul loc ajungând CSS Blaj, iar pe locul al treilea urcând cei de la CS Târgovişte.

„Sunt mândru de rezultatul pe care echipa a reuşit să îl obţină la Campionatul Naţional de Cros, dar şi de prestaţia lui Andrei Leancă, care astfel şi-a asigurat participarea atât la Campionatul Balcanic de Cros, cât şi la cel European”, a spus antrenorul Cristian Prâsneac.

CSM Vatra Dornei s-a prezentat la Campionatul Naţional de Cros cu sportivii Andrei Leancă, Dorin Rusu, Ciprian Enache, Claudiu Daniel Mihăescu, Costel Niculcea şi Gabriel Bulandra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.