Astăzi13 august 2020

Andrei Leancă, câştigător pentru al treilea an consecutiv al Cupei Mondiale

Andrei Leancă, legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Dorna” Vatra Dornei şi pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac, a reuşit o nouă performanţă notabilă, de această dată la nivel internaţional. Astfel, sportivul dornean a reuşit să câştige pentru a treia oară consecutiv Cupa Mondială de Alergare Montană la Juniori, participând la patru din cele şase etape organizate în cadrul competiţiei internaţionale.

andrei leanca

În cadrul celor patru etape de Cupă Mondială, Andrei Leancă a reuşit să termine de două ori pe locul I, o singură dată pe locul al treilea şi o dată pe locul al 20-lea, fapt ce l-a clasat în fruntea clasamentului general la juniori, astfel urcând pe cel mai înalt loc al podiumului la finalul competiţiei.

În ultima etapă de Cupă Mondială, Andrei a alergat pe un traseu de 10 kilometri, întâmpinând doar urcare şi o diferenţă de nivel de 950 de metri între startul şi finish-ul traseului. Ca şi în cazul participărilor recente la alte competiţii, Andrei a dominat întreaga cursă, menţinându-se primul pe traseul din Ljubljana de la un capăt la celălalt, reuşind să termine pe primul loc la juniori şi pe locul al 13-lea la seniori, dar şi să doboare recordul traseului cu 15 secunde.

„Sunt extrem de mulţumit de performanţa lui Andrei şi nu pot fi decât bucuros de faptul că suntem deja la al treilea an la rând când luăm aurul într-un grand prix de Cupă Mondială. Ultima etapă a fost una dificilă, cu un traseu de 10 kilometri, doar cu urcare, însă experienţa dobândită de-a lungul anilor şi-a spus cuvântul. Pentru noi, urmează o participare la Campionatul Naţional de Cros de la Băile Felix, acolo unde Andrei trebuie să îşi apere titlul de campion naţional, dar şi să se califice la Campionatul Balcanic de Cros din Turcia şi la Europenele de Cros din Bulgaria”, a declarat Cristian Prâsneac, antrenorul lui Andrei Leancă, pentru Monitorul de Dorna.

Pentru Andrei urmează o perioadă destul de încărcată, urmând să participe la Naţionalele de Cros organizate la Băile Felix, să îşi apere titlul de campion naţional şi să se califice la două competiţii importante, şi anume Campionatul Balcanic de Cros din Turcia şi Campionatul European de Cros din Bulgaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.