Boomerang: Știri estivale

scris de George Teo Șaptefrați
în Opinii
10 iul. 2014
10 iul. 2014, ora 12:39

pg2SapteFrati

E plină vară și alergăm cât e ziua de mare în toate părțile cu diverse treburi și activități până se înoptează. Și, în acest dute-vino cotidian, veștile și știrile le prindem în zbor din mașină, de pe un telefon inteligent într-o pauză de cafea, într-un parc pe o bancă sau într-un mall la cumpărături. Pe la televizor, în această perioadă, doar amatorii de fotbal au ce vedea: Campionatul Mondial din Brazilia. De acolo, până acum, toți cei prezenți țin să sublinieze că se joacă cu adevărat fotbal.

Păi, și la noi se joacă un fel de miuţă, de nu am mai fost prezenți la nici o competiție importantă de vreo 15 ani. Am fost însă prezenți, în această primăvară, pe toate canalele tv, autohtone și nu numai, cu arestarea și condamnarea “greilor” din fotbalul românesc. O altă știre, o aflăm butonând netul de pe telefon, așteptând la un ghișeu din primărie un funcționar uitat la o pauză prelungită de cafea: francezii ne-au declarat cei mai muncitori dintre toți cei care s-au dus la muncă din Europa de Est!

Tind să le dau dreptate, ținând cont că la recentele inundații, jandarmii și armata puneau nisipul în saci, iar localnicii munceau cu mult sârg la birturile comunale… Și, apropo, o altă știre legată de cei plecați la muncă în vest: în 2013, banii trimiși în țară au depășit investițiile directe din economia românească, pentru prima dată de la declanșarea crizei! Și atunci unde sunt rezultatele excepționale trâmbițate de teleguvernarea din ultimii 2 ani?

Oare guvernanții noștri, seara, cât de târziu, când ajung acasă și dau drumul la tv, ei cred când se văd ce au declarat peste zi? Nu spun că nu mai aflăm și vești bune. Nu. Aflăm că de mâine salariul minim ajunge la 900 de lei. Ok! Dar atenție că se majorează și amenzile de circulație, punctul de amendă ajunge la 90 de lei. Și, dacă tot vorbim de venituri, mai aflăm că decalajul de venituri între România și Polonia este de 13 ani. Adică avem veniturile pe care le aveau polonezii în 2001! Dar astea sunt știri pe care Felix tv, B1, România tv se feresc să le dea drumul din prima și le afli doar de pe net.

Afli însă că avem cei mai mulți milionari în euro analfabeți! Vestea pică foarte bine în această perioadă când au avut și au loc examenele de Evaluare Națională şi BAC-ul. Cei cu activități intense prin baruri, cluburi și discoteci pot spune că au absolvit cu brio etapa semnări, în fals, a părinților pe diverse atenționări și convocări școlare și că sunt în stare de orice pentru a da și ei de “filonul magic” pe baza căruia să ajungă din urmă elita milionarilor din “top 300”. Așa ne trebuie dacă ne-a plăcut școala! Suntem săraci-lipiți, facem proiecte, studii și strategii pe care aproape că nu se uită nimeni și agramații cu cărămizile de euro fac politicile naționale prin cine știe ce ungher, la ceas de taină.

Pe principiul “una caldă una rece”, mai aflăm că s-ar ieftini energia electrică, dar se scumpesc gazele. Păi, în plină vară, când ziua e atât de lungă, treaba asta cu energia electrică aproape că nici nu o vom simți la buzunare și până la iarnă au grijă “băieții deștepți din energie” să ne mai strecoare în factură alte taxe care să acopere această ieftinire. Așa cum a apărut taxa pe stâlp poate apărea taxa pe întrerupător, pe priză sau pe fierul de călcat. Dar să nu le dăm idei pentru că au ei destule năzbâtii pregătite ca să nu dormim noi liniștiți. Și cum grija pentru supuși este una primordială, “Dl Stat” ne tratează cu cele mai eficiente “hapuri” pentru menținerea stresului, având în cutia cu buline doar 1-2 pastile de relaxare pe an.

Ca să nu, Doamne ferește, să facem abuz de ele și să dormim liniștiți. Un om prea relaxat începe să pună întrebări și asta îi încurcă cel mai mult mai ales că au “muncit” mult până au ajuns la performanța de a nu mai asculta pe nimeni, nici măcar pe ei înșiși. Așa că vara e bine să vă menajați și să ascultați doar buletinul de știri de pe centură. Sigur se vor lansa noi pițipoance care vor aduce și lansa un nou trend și în mahalaua noastră.

2 comentarii publicate:

  1. ibis spune:

    … au ajuns sa nune mai asculte … „, ham, pai, cand atata amar de prostime ii voteaza si le puna mainile incat, Romania pare mai degraba o tara de slugi decat una in plina democratie, alesii … au dreptate, de ce sa ne mai si asculte cu … atatia prosti fara importanta in jur lor, ce rost ar avea sa-si consume nobilul auz cu „snoavele prostimii ???”.

  2. Cârcotașul de serviciu spune:

    O bârfă care circulă prin târg.
    Cică au scumpit gigacaloria , pentru ca Chifo , Boca și alți potenți financiar din târg să pună mâna pe apartamentele pensionarilor care se vor umple de datorii.

Scrie un comentariu la articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.