Știrile zilei de21 octombrie 2021

Pentru al patrulea an consecutiv, Ziua Mondială a Zăpezii a fost sărbătorită și pe Pârtia Parc

World Snow Day, eveniment sărbătorit în data de 17 ianuarie în toată lumea, a fost organizată pentru al patrulea an consecutiv şi pe pârtia Parc din Vatra Dornei, singura funcţională deocamdată din staţiunea suceveană.

Scopul acestui eveniment este de a da posibilitatea copiilor şi familiilor acestora să exploreze şi să experimenteze bucuria zăpezii prin jocuri şi concursuri specifice iernii. Duminică, copiii cu vârste cuprinse între 4-14 ani au putut folosi în mod gratuit instalaţiile de transport pe cablu, au putut închiria gratuit echipament sportiv pentru schi şi snowboard, au putut face snowtubing, iar instructorii de la şcoala Euroski au oferit lecţii gratuite de schi şi snowboarding. Aglomeraţia pe pârtie s-a simţit din plin de la ora 13:00, când centrul de închirieri „Banu” a oferit echipament de schi gratuit.

world_snow_day_1

Au fost organizate concursuri de schi, jocuri pe zăpadă şi nelipsita paradă a mascotelor, la final fiecare participant fiind recompensat cu premii speciale şi diplome semnate de preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi. În cadrul unor workshopuri scurte, distractive şi interactive cei prezenţi au putut afla care sunt beneficiile practicării sporturilor de iarnă pentru sănătate, măsurile de securitate pe pârtie, protecţia mediul înconjurător.

Numeroşi tineri, mai ales începători, şi-au încercat şansa de a prinde o oră de gratuitate la şcoala de schi pentru a învăţa elementele necesare alunecării cu schiurile pe pârtie. Gratuitate la şcoala de schi a fost pentru serii de câte o oră, începând cu orele 11,00 şi 13,00, iar de la ora 12,00 cei dornici să înveţe să se dea cu placa de snowboard au învăţat acest lucru de la instructorii atestaţi de la şcoala Euroski. Cei mai încântaţi au fost copiii, care după prima oră de schiat sau de dat cu placa de snowboard au primit diplome.

Ziua Mondială a fost organizată pentru prima dată în România şi la Vatra Dornei în anul 2012, sub egida Federaţiei Internaţionale de Schi, şi face parte din campania de promovare a sporturilor de iarnă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.